Hlavní obsah

Policie obvinila z vydírání šéfa hygienické stanice Jarolímka

V kauze údajného vydírání v pražské Krajské hygienické stanici obvinila policie dalšího člověka, šestatřicetiletého muže. V pátek to sdělil mluvčí pražských policistů Jan Daněk. Podle serveru SeznamZprávy je nově stíhaným ředitel stanice Jan Jarolímek, který v případu doposud figuroval jako svědek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Ve vyšetřování případu nastal posun a obvinění bylo rozšířeno o další osobu," uvedl Daněk. Muž je podle něho stíhán na svobodě a v případě odsouzení mu hrozí až osm let vězení.

V kauze už čelí obvinění ekonomický ředitel hygienické stanice Radim Bureš, který dříve vedl právní a legislativní odbor Národního bezpečnostního úřadu a za prezidenta Václava Klause bezpečnostní odbor prezidentské kanceláře.

Spolu s ním byl obviněn ještě jeden další zaměstnanec, podle informací médií bývalý vysoce postavený úředník ministerstva zdravotnictví Zdeněk Vališ.

Kauza se týká možného vydírání na pražské hygienické stanici a podezření ze vzniku korupčního systému, který měl zúčastněným vynášet statisíce měsíčně. Podle serveru SeznamZprávy Radim Bureš a Zdeněk Vališ podle policie nutili dalšího zaměstnance Jiřího Pěkného, pod něhož spadala kontrola restaurací, ať vybírá od hospodských úplatky a peníze každý měsíc odevzdává. Pěkný si jednání nahrál a obrátil se na policii.

Reklama

Výběr článků

Načítám