Hlavní obsah

Policie obvinila řidiče za sražení dvojkočárku. Jedno dítě zemřelo

Právo, pch
Pelhřimov

Z loňské prázdninové dopravní nehody v Humpolci, v jejímž důsledku zemřelo jedno dítě a druhé utrpělo vážné zranění, obvinila policie řidiče osobního vozu. Oznámila to policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že vyšetřovatel zahájil trestní stíhání. Muži hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.

BEZ KOMENTÁŘE: Následky tragické nehody v HumpolciVideo: Jana Pechová, Právo

 
Článek

„Ze závěrů znaleckých posudků jednoznačně vyplynulo, že viníkem dopravní nehody je čtyřiapadesátiletý řidič osobního vozidla, který se zřejmě plně nevěnoval řízení vozidla a nepřizpůsobil rychlost jízdy. S vozidlem v daném místě vyjel do protisměru, kde poté narazil do boku dětského dvojkočárku, na kterém byly převáženy obě děti. Vlivem nárazu do kočárku upadla na zem také žena, která kočárek vedla,“ uvedl kriminalista Luboš Jakoubek.

Auto na Pelhřimovsku srazilo kočárek. Jedno dítě zemřelo, druhé je ve vážném stavu

Krimi

Řidič osobního vozu byl obviněn z usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Srážka osobního auta Hyundai Tuscon s kočárkem upraveným k převozu dvou dětí různého věku otřásla Českem vloni 31. července. K tragické události došlo v klidové okrajové části Humpolce.

Kočárek s dvouapůlletým chlapcem a osmiměsíčním děvčátkem vezla babička dětí, v inkriminovaném okamžiku byla jen pár desítek metrů od místa bydliště. Chlapec v důsledku nárazu utrpěl velmi vážná zranění, jimž na místě podlehl, děvčátko transportovali záchranáři vrtulníkem do nemocnice, zraněna byla i 57letá žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám