Hlavní obsah

Policie obvinila muže, který karbofuranem trávil zvířata. Chtěl chránit své holuby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Policie na Břeclavsku obvinila staršího muže, který podle ní otrávil mnoho zvířat karbofuranem. K činu se přiznal, policisté u něj našli nebezpečné nástrahy.

Foto: Policie ČR

Otrávený luňák červený

Článek

Nález prvního dravce – luňáka červeného, ohlásila v loni dubnu Česká společnost ornitologická, která se dlouhodobě věnuje pátrání po otrávených návnadách.

Vyšetřování trvalo 15 měsíců a policisté během něj pomalu zužovali okruh možných podezřelých. Nástrahy se zakázaným jedem se objevovaly v okruhu jednoho kilometru u blíže nespecifikované obce. Uhynulých zvířat přibývalo a policisté se dostali na stopu jednomu podezřelému.

Zvířata na Klatovsku někdo otrávil, policie viníka nenašla

Krimi

„Jako nejpravděpodobnější pachatel se jim nakonec jevil starší muž se zálibou v myslivosti a chovu holubů. Kriminalisté tak u něj provedli domovní prohlídku, při které zajistili otrávené nástrahy a nádobu s jedem,“ informoval mluvčí policie David Chaloupka. Prohlídky se účastnil také speciálně vycvičený pes, který umí vyhledávat návnady s karbofuranem.

Foto: Policie ČR

Nástrahy, které muž používal.

Muž se k činu přiznal a hájil se tím, že se chtěl bránit kunám a liškám, které mu chodily na slepice a holuby.

„Muž je nyní obviněný z několika trestných činů. Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu za držení karbofuranu, týrání zvířat a neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy za otrávené dravce. Za to mu hrozí trest až šest let odnětí svobody,“ shrnul Chaloupka.

Foto: Policie ČR

Věci nalezené u obviněného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám