Hlavní obsah

Policie obvinila kapitána přívozu, který se v létě potopil na Slapech

Novinky, kčt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Kapitánovi přívozu, který se 30. července na slapské přehradě potopil se 49 lidmi na palubě, hrozí až pět let za mřížemi. Policie jej obvinila z nedbalosti. Všichni pasažéři přívozu tehdy vyvázli bez zranění díky projíždějícím lodím, jejichž posádky začaly trosečníky z vody zachraňovat.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Slapská přehrada (ilustrační foto)

Článek

„Policisté ihned po události provedli rozsáhlé vyšetřování a vyslýchání svědků. Důvodem potopení se ukázalo být přetížení plavidla. Na daný přívoz může nastoupit maximálně 33 osob, v tu chvíli na něm ale bylo přítomno o šestnáct osob více,” uvedla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Příbramští kriminalisté obvinili kapitána přívozu z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Během přetížení přívozu mělo dojít ke značnému ponoru plavidla a k zalití přední paluby vodou.

Kapitán měl poté vydat pokyn, aby se cestující přesunuli na záď lodi. Kvůli tomu došlo k postupnému zatopení přívozu až do dvou třetin výšky střešní konstrukce. Muži nyní hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám