Hlavní obsah

Policie našla v Plzni zavražděného podnikatele

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Policie našla v noci z pátku na sobotu v rozestavěném domě v Plzni mrtvolu místního podnikatele. Jeho totožnost nesdělila. Muž byl uškrcený a měl rozbitou hlavu.

Foto: Michal Pospíšil

Policie provedla prohlídku nebytových prostor MěÚ Chropyně. Prošetřuje podezření z trestného činu sjednání výhody při zadání veřejné zakázky.

Článek

Mrtvý muž byl úspěšným podnikatelem ve stavebnictví. Jeho tělo leželo v rozestavěném šestipatrovém domě v Kovářské ulici poblíž centra města. 

"Jde o pětačtyřicetiletého podnikatele, v domě ho našel jeho známý, který si všiml, že je na ulici zaparkované jeho auto," řekl Právu šéf západočeských vyšetřovatelů František Krákora. Policie prověřuje, zda měl muž v domě s někým schůzku, nebo jej tam pachatel či pachatelé unesli a poté zavraždili.

Muže hledala rodina a přátelé

V pátek kolem sedmé hodiny večer se po muži začala shánět jeho manželka, protože nedorazil v domluvenou chvíli domů. Nejprve obvolala známé, zda o manželovi něco neví, když neuspěla, obrátila se na policisty. Muže našel právě jeden ze známých, které žena zburcovala.

Po pachateli policie stále pátrá. "Případ převzala krajská policijení správa," řekl Právu plzeňský policejní ředitel Jiří Houba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám