Hlavní obsah

Policie na Jesenicku zastavila v noci auto s cestujícím na střeše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobní vůz, na jehož střeše se vezl jeden ze spolujezdců, zastavili v noci na neděli policisté ve Velké Kraši na Jesenicku. Řidiči, u kterého zjistili, že je opilý a pod vlivem drog, zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Kaskadér vyvázl s pokutou.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek

Článek

Policisty, kteří se zúčastnili o víkendu v regionu bezpečnostní akce zaměřené na alkohol, drogy a rychlost, zaujala posádka vozu VW Golf na první pohled - muže na střeše nešlo přehlédnout, popsala Novinkám v pondělí policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

„Aby nespadl, držel se příčníků, které byly umístěny na střeše. Kdyby chtěl, pohodlně by se vešel i do auta, místo tam ještě bylo. Jízda na střeše byla zřejmě zábavnější, ale o to nebezpečnější,“ poznamenala mluvčí.

Dvaadvacetiletý řidič se při kontrole podrobil dechové zkoušce na alkohol. Ta byla pozitivní s výsledkem 0,62 promile.

„Následoval také orientační test na drogy, který vyšel pozitivně na THC. Mladík se poté dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve,“ konstatovala Neubauerová s tím, že jeho výsledek rozhodne o tom, zda jednání řidiče zůstane přestupkem, který se bude řešit ve správním řízení, nebo se překvalifikuje na trestný čin.

V rámci zmíněné dopravně-bezpečnostní akce policisté zastavili a zkontrolovali na 200 řidičů. „Téměř třetina z nich se dopustila přestupku. Na místě policisté vyřídili 57 přestupků, za které uložili pokuty ve výši 93 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

S majáčkem na střeše najížděl na policisty

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám