Hlavní obsah

Policie dopadla nebezpečného slovenského zločince

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Údajně velmi nebezpečný zločinec ze Slovenska podezřelý v rodné zemi dokonce z nejtěžšího zločinu se až do vánočních svátků ukrýval několik měsíců před zákonem v Česku. Den před Vánocemi ho ale v Praze zatkli na základě eurozatykače detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ).

Článek

Šestatřicetiletý Ján Tatič je na Slovensku podezřelý jak z vraždy, tak z obchodu se zbraněmi, vydírání, nedovoleného ozbrojování, křivého obvinění, maření spravedlnosti, další majetkové trestné činnosti a v neposlední řadě může mít údajně na svědomí i březnové zapálení pokerového klubu Monte Carlo v Košicích.

„Podle slovenských kolegů jde o mimořádně nebezpečného pachatele a také bývalého příslušníka francouzské cizinecké legie. V Česku se skrýval pod falešnou identitou, kterou velmi často měnil, stejně jako místo svého pobytu,“ řekl Právu mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

Doplnil, že detektivové z protimafiánského útvaru Slováka zadrželi společně s kolegy z Útvaru rychlého nasazení a nyní je ve vydávací vazbě. Okresní soud v Košicích na něj vydal v červenci eurozatykač a slovenské úřady nyní čekají na předání podezřelého do vlasti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám