Hlavní obsah

Policie dopadla muže, který si nechal na falešné jméno voperovat kardiostimulátor

– Kolín
Novinky, ok, jap

Policie dopadla v Kolíně 48letého muže, kterého kriminalisté podezřívají, že si nechal v minulosti na cizí jméno voperovat kardiostimulátor. Muž se k činu přiznal a řekl, že cizí občanský průkaz našel na ulici. Škodu nemocnice a pojišťovna vyčíslily na tři čtvrtě miliónu korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Po čtyřech měsících byl muž zadržen kutnohorskými pátrači v Kolíně na vlakové zastávce, kam dorazil osobním vlakem v neděli v podvečerních hodinách. Zadržený putoval do cely předběžného zadržení, kde si jej vyzvedl vyšetřovatel z Prahy,“ informovala Novinky mluvčí kutnohorské policie Vendulka Marečková.

Další den ho kriminalisté vyslechli. „Muž se k činu přiznal a řekl, že bude s policií spolupracovat. Uvedl, že tehdy našel cizí občanský průkaz na ulici, a protože po něm bylo vyhlášeno pátrání, tak si ho ponechal a začal se vydávat za osobu D. A. Následně měl zdravotní problémy a průkaz začal používat také v nemocnici,“ doplnil mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Muž dosud obviněn nebyl a po výslechu byl propuštěn na svobodu. Je podezřelý z trestného činu podvodu, za který mu hrozí až osm let vězení.

Na kontrolu nepřišel

Souhlas se zadržením muže vydalo Okresní státní zastupitelství Praha 4 v květnu. Podle tehdejšího vyjádření policie byl muž v roce 2012 ošetřen v nemocnici v Kolíně, odkud byl převezen do nemocnice v Praze 4, kde ho lékaři následně léčili. Dvakrát byl hospitalizován a voperován mu byl rovněž kardiostimulátor. [celá zpráva]

„Následně muž absolvoval ještě několik kontrol a pak na poslední, která měla být v květnu 2017, nepřišel. Policii byl případ ohlášen v srpnu,“ popsal Daněk s tím, že výše škody je více než tři čtvrtě miliónu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám