Hlavní obsah

Podvodník sliboval papouška z Afriky, řekl si i o peníze na inkubátor

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Podvodníkovi, který nabízel papouška z Kamerunu, naletěla 21letá žena z Přerovska. Muž z ní vylákal několik finančních částek jako zálohu, žena se však opeřence nedočkala.

Článek

Žena si papouška aru objednala na internetovém portálu, který se zabývá prodejem ptactva z afrických zemí.

"Inzerent s poškozenou komunikoval prostřednictvím e-mailu a dohodli se, že papoušek bude doručen mladé chovatelce přímo domů a bude odeslán letecky ze státu Kamerun," řekla Právu v úterý přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Inzerent po ženě údajně požadoval, aby 27. března zaslala na účet příjemce v Kamerunu 5 000 korun. Následující den na jeho žádost poslala poškozená dalších 10 000 korun na jiný účet v africké zemi s tím, že se jedná o letištní poplatky.

O dalších 2 500 korun si prodejce řekl 30. března. "Peníze měly být určeny na inkubátor pro papouška, protože podle sdělení inzerenta v průběhu letu do Evropy snesl dvě vejce,“ uvedla policejní mluvčí.

Neznámý pachatel pak podle policie požadoval po ženě ještě další dvě částky ve výši 12 000 a 30 000 korun za poskytnuté služby. "To již dívka odmítla zaplatit. Do současnosti zboží nedorazilo a peníze oklamané ženě nikdo nevrátil. Případ šetříme pro trestný čin podvodu," dodala Zajícová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám