Hlavní obsah

Podvodník vylákal z žen miliony a vydává se za agenta CIA

Novinky, laz

Už roky kriminalisté hledají několikrát soudně trestaného podvodníka, který láká z žen peníze. Muž nenastoupil do vězení, kde si má odpykat pětiletý trest odnětí svobody, informovali sobotu pražští policisté.

Foto: Policie ČR

Hledaný Milan Janoušek

Článek

Šestačtyřicetiletý muž pochází z Brandýsa nad Labem. Nenastoupil k pětiletému trestu, a dále je podezřelý z další trestné činnosti, kvůli níž je na dotyčného vydáno trestní stíhání od několika soudů po České republice.

Taktika hledaného muže se opakuje. Seznamuje se prostřednictvím různých seznamek na internetu s ženami, a když získá jejich důvěru, tak z nich pod různými záminkami vyláká větší finanční částky. Peníze pak nevrací a používá je pro vlastní potřebu.

Policie připomíná jeden z případů z roku 2012 na Praze - východ. „Dotyčný vylákal od poškozené pod smyšlenou záminkou zprostředkování výhodné koupě bytu v Praze, částku ve výši 400 000 Kč. V úmyslu získat její důvěru o sobě uváděl nepravdivé údaje a například tvrdil, že je ředitelem obchodního domu na Václavském náměstí,” uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Vylákal miliony

Ženám se představoval různými jmény jako například Lukáš Beneš, Lukáš Lukeš, ale vystupoval i pod vlastním jménem Milan Janoušek. Tvrdil, že je agentem CIA, lékařem a podobně. O dva roky dříve se minimálně v šesti případech seznámil s různými ženami na internetových seznamkách a postupně od nich vylákal téměř dva miliony korun.

Policie varuje, že v této trestné činnosti pravděpodobně i nadále pokračuje a to na celém území ČR. Naposledy se měl začátkem roku 2018 opětovně prostřednictvím internetové seznamky seznámit s poškozenou na Táborsku, kde z ní pod záminkou koupě tří bytů v Praze vylákal postupně více než milion korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám