Hlavní obsah

Podvedení sousedé zaplatili dveře pro policistovu milenku

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na způsob, jak materiálně vypomoci své milence a nemuset sáhnout do vlastní kapsy, přišel osmatřicetiletý policista z Bochova na Karlovarsku. Jenže přitom vědomě porušil zákon. Zneužil důvěry lidí, kteří mu, jako člověku v jeho postavení, věřili. Teď je trestně stíhán. Nadřízený ho navíc stáhl ze služby a nechal doma za padesát procent mzdy.

Článek

O co vlastně šlo? Policejní inspektor zaplatil ženě, se kterou měl mimomanželský vztah, vstupní dveře do rodinného domku za peníze svých sousedů.

"Jako předseda představenstva společenství vlastníků bytových jednotek Bochov uzavřel jeho jménem 10. října 2005 smlouvu o dílo, když předmětem této smlouvy byla výroba a montáž plastových oken, demontáž a likvidace starých oken a dále provedení zednického začištění. Do této smlouvy zahrnul zhotovení a montáž vchodových dveří za bezmála 25 tisíc korun, což společenství vlastníků neodsouhlasilo, ale jednalo se o soukromou iniciativu obviněného," popsal skutek zdroj obeznámený s případem.

Podle něho byly dveře namontovány na rodinný domek a byly uhrazeny společenstvím vlastníků na základě faktury zhotovitele.

"Dostali jsme z okresního státního zastupitelství spis s návrhem na podání obžaloby policisty pro trestný čin podvodu. Do týdne rozhodneme o dalším postupu," řekla v pondělí Právu náměstkyně krajské státní zástupkyně Dagmar Lindenthálová.

Vrchol ledovce?

Strážce zákona se po provalení aféry sám vzdal funkce předsedy představenstva společenství vlastníků bytů. Zvolen byl rovněž nový výbor. Nikdo z jeho členů však nechtěl celou věc příliš komentovat. "Až se to celé definitivně vyřeší , pak si o tom můžeme pohovořit," uvedl současný předseda představenstva, který z čela společenství vystřídal rezignujícího policistu. Své jméno ale zveřejnit nechtěl.

Lidé z domu naznačují, že záležitost s těmi dveřmi je pouze vrcholem ledovce. Hovoří o tom, že se prověřují další nejasnosti kolem hospodaření za předešlého vedení společenství.

Stíhaný policista vinu popírá. Hájí se tím, že šlo o nedorozumění, které se brzy vysvětlí. Za podvod mu v případě uznání viny hrozí až tři roky vězení.

Karlovarský policejní ředitel Lubomír Kučera obviněného policistu dočasně postavil mimo službu. "Další personální kroky budou následovat po pravomocném rozhodnutí soudu," upřesnil Kučera.

Reklama

Výběr článků

Načítám