Hlavní obsah

Podpálil v Praze byt, kde spalo šest lidí včetně kojence. Soud ho poslal do vazby

Praha

Soud poslal v pondělí do vazby 37letého muže, který podle vyšetřovatelů zapálil v Praze byt se šesti spícími lidmi včetně kojence. Obyvatelé ho předtím vykázali kvůli neslušnému chování. Muži hrozí až výjimečný trest.

Záchrana lidí z hořícího bytuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Obviněný 37letý muž je stíhán vazebně. Za obecné ohrožení mu hrozí 12 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský.

K incidentu došlo v Hostivaři 16. května nad ránem. Hořelo v šestém patře a kromě hasičů pomáhali na místě i policisté. Po příjezdu na místo viděli černý dým stoupající z oken bytu a několik lidí na balkoně, kteří volali o pomoc. Všechny se nakonec podařilo zachránit.

Muž měl v Praze zapálit byt se šesti spícími lidmi

Krimi

Vyšetřování si následně převzali detektivové z oddělení vražd, protože se objevily podezřelé okolnosti. Ti zjistili, že požár založil jeden z nájemníků bytu, jehož ostatní minulou neděli kvůli nevhodnému chování vykázali z bytu.

„Podle všeho se ale v noci do bytu vrátil a za použití hořlaviny založil oheň v předsíni, přestože věděl, že v bytě spí několik lidí, jedná se o šesté patro a lidé nebudou mít možnost úniku,” uvedla policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám