Hlavní obsah

Podezřelého prozradil falešný pas

Právo, Novinky, hon,dph

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PETROVICE/PRAHA

Při pokusu o opuštění ČR zadrželi v pátek policisté na hraničním přechodu v Petrovicích u Karviné 21letého Bělorusa podezřelého z brutálního přepadení 58leté ženy. Pokusu o loupež se měl cizinec dopustit v pondělí v Praze.

Foto: Jiří Smutný

Opravený úsek začíná těsně za Nosislaví

Článek

Podezřelého na hranicích prozradil falešný pas. "Z cestovního dokladu bylo na první pohled patrné, že v něm byly provedeny změny ohledně doby platnosti víza a délky pobytu," uvedla mluvčí cizinecké policie Daniela Vlčková.

Pro policisty tak bylo záležitostí několika minut, než si v evidencích ověřili nejen to, že současný mladíkův pobyt v ČR je nelegální, ale i skutečnost, že jde o celostátně hledanou osobu. Bělorus podle policie v Praze 5 napadl majitelku rodinného domku, kde v minulosti bydlel, a žádal po ní peníze.

"Ženě se podařilo uniknout na ulici, mladík ji ale dostihl a pokoušel se ji vtáhnout zpět do domu. Po vyrušení svědky z místa utekl," uvedl policejní mluvčí Ladislav Bernášek. Dodal, že žena je s vážnými zraněními hospitalizována v nemocnici. Členové pohraniční policie cizince okamžitě zadrželi a předali svým pražským kolegům. "Trestní stíhání cizince bylo rozšířeno ještě o padělání a pozměňování veřejné listiny," dodala Vlčková.

Výběr článků

Načítám