Hlavní obsah

Po honičce s ochrankou zemřel zákazník v třineckém hypermarketu

Právo, hon
Třinec
Aktualizováno

Případ tragického úmrtí, ke kterému došlo v hypermarketu Albert v Třinci, vyšetřuje policie. Po incidentu s bezpečnostní agenturou nejprve zkolaboval a po necelé hodině za nejasných okolností zemřel 64letý muž, který prošel přes pokladny s nezaplaceným zbožím. Informoval o tom mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Článek

Událost se odehrála v úterý kolem 11 hodin dopoledne. „Muže, který prošel pokladním turniketem bez zaplacení, se snažil zastavit člen ochranky. Zákazník ale nereagoval a snažil se prodejnu opustit,“ řekl Starzyk s tím, že člen ochranky při incidentu vzal zákazníkovi tašku, kterou se pokoušel zkontrolovat.

„Muž se pak najednou rozběhl a u východu upadl na zem tak nešťastně, že na místě zemřel. Není jasné, zda se uhodil do skleněných dveří anebo utrpěl smrtelné zranění při pádu na zem. Je možné i to, že ho například postihl infarkt. Na tyto otázky odpoví až nařízená pitva,“ dodal mluvčí s tím, že žádné známky smrtelného zranění nebyly při ohledání mrtvého patrné.

Jak následně ukázala kontrola zavazadla mrtvého zákazníka, opravdu se v něm nacházelo několik nezaplacených věcí.

Příčinu úmrtí určí až pitva

K tomu, že prchajícího zákazníka mohl postihnout například srdeční kolaps z rozrušení, se přiklánějí také zasahující záchranáři. „Přesnou příčinu smrti určí pitva, lékařka na místě však neobjevila na těle postiženého žádné známky, které by svědčily o vážném poranění. Nelze vyloučit, že příčina selhání životních funkcí byla interního charakteru,“ konstatoval mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Potvrdil, že podle svědků měl muž narazit hlavou do skleněné výplně a upadnout na zem. „Zdravotní stav muže byl ale odlišný od prvotního hlášení. U muže došlo k selhání oběhu i dýchání. Ještě před příjezdem záchranářů započala s resuscitací náhodně přítomná zdravotní sestra. Posádka pokračovala v oživovacích pokusech, na místo byla přivolána i posádka s lékařkou. Přes dobře poskytnutou první pomoc i snahu zdravotníků, trvající celkem čtyřicet minut, se činnost pacientova srdce nepodařilo obnovit. Lékařka záchranné služby tak nakonec musela konstatovat smrt pacienta,“ uzavřel Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám