Hlavní obsah

Plameny přeskakovaly z kůlny na dům na Kutnohorsku. Dva lidé utrpěli popáleniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černíny

Zranění dobrovolného hasiče a obyvatele rodinného domu, škoda za 1,2 milionu korun. Tyto následky měl v úterý večer požár na Kutnohorsku. Původně hořela kůlna, ze které plameny přeskakovaly právě na dům, hasičům se ale podařilo včas hrozbu mnohem větších škod zarazit proudy vody.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár kůlny a rodinného domu na Kutnohorsku

Článek

Hořet začalo krátce po 19:00 v Hetlíně, který je částí obce Černíny. Hasičům oznamovatel volal na tísňovou linku, že z místa stoupají vysoké plameny a uvnitř je propanbutanová lahev.

„Ještě před jejich příjezdem zaznamenala linka 112 další informaci o silném větru na místě události, jehož vlivem se požár začal rozšiřovat na přilehlý rodinný dům,“ popsal ve středu akci mluvčí hasičů Tomáš Bakalář.

Hasiči zasahovali v dýchací technice a vytáhli z domu nepoškozenou tlakovou lahev, kterou pak ochlazovali.

„Krátce před půl devátou večerní se podařilo dostat požár pod kontrolu a byla vyhlášena lokalizace. Hasiči začali vyklízet kůlnu a rozebírat krytinu ze zasažené střešní konstrukce domu,“ zmínil mluvčí.

Při zásahu se zranili dobrovolný hasič a obyvatel domu, záchranka je odvezla do nemocnice s popáleninami.

Požářiště pak do rána hlídali dobrovolní hasiči. „Přímé škody byly vyčísleny na 1,2 milionu korun, včasným zásahem se podařilo uchránit majetek za čtyři miliony. Příčinu vzniku požáru oznámí vyšetřovatel po vyhodnocení všech získaných poznatků,“ dodal Bakalář.

Foto: HZS Středočeského kraje

Následky požáru v obci Černíny na Kutnohorsku

Nejrozsáhlejší požár v historii ČR v Českém Švýcarsku byl založen úmyslně. Ve vazbě je 36letý muž

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám