Hlavní obsah

Plameny ničily kemp u Orlické přehrady, dva zranění a škoda za milion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milešov

Vyhořelá členitá budova někdejší restaurace, dva zranění a škoda za bezmála milion korun, takové byly následky požáru v kempu u přehrady Orlík na Příbramsku. Okolnosti požáru vyšetřuje policie, ve hře může být i cizí zavinění nebo nedbalost.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár u přehrady Orlík

Článek

Hořet začalo v sobotu kolem 6:00 v rekreační oblasti Trhovky, která je částí obce Milešov. Podle prvotního oznámení, které obdrželi hasiči, hořela rozsáhlá přízemní restaurace a plameny ohrožovaly další objekty v kempu.

V plamenech se ocitlo několik vzájemně propojených dřevěných budov o přibližném půdorysu 20 × 50 metrů, oheň se rozšířil i na přilehlé pergoly a zničil jeden karavan.

Záchranáři z místa odvezli do nemocnice dva lidi, kteří se snažili požár likvidovat před příjezdem požárníků ručními hasicími přístroji a nadýchali se zplodin hoření.

Foto: HZS Středočeského kraje

U přehrady Orlík shořela budova bývalé restaurace.

Hasiči zasahovali s osmi cisternami, nasadili rovněž automobilový žebřík.

Lokalizovat oheň se podařilo kolem 8:00, následovalo rozebírání konstrukce stavby a dohašování menších ohnisek hoření.

Foto: HZS Středočeského kraje

Následky požáru v kempu u přehrady Orlík.

„Hasičský vyšetřovatel požádal o spolupráci policejního kynologa se psem vycvičeným na vyhledávání urychlovačů hoření. Přímé škody podle jeho slov určitě přesáhnou milion korun, budou upřesněny později,“ zmínil mluvčí.

Při požáru vzala za své bývalá restaurace a karavan, další vozidlo pak plameny poškodily. „Škoda vznikla také na jedné chatce, dvě v nejbližším okolí se hasičům podařilo uchránit,“ dodal Holomčík.

Foto: HZS Středočeského kraje

Při požáru u přehrady Orlík se zranili dva lidé.

Na Vsetínsku hořela rekreační chata. Hasiči evakuovali leguána

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám