Hlavní obsah

Pervitinový nezmar ujížděl policii 15 kilometrů. Zastavila ho až zbraň

Březnice

Zhruba patnáctikilometrovou divokou jízdu uchystal policistům ze středočeského Příbramska řidič pod vlivem drog. Chtěli ho zkontrolovat, protože již dříve sedal za volant zdrogovaný. Honička skončila v Jihočeském kraji a řidiče zastavila až policistova hrozba namířenou zbraní.

Pronásledování osobního vozidlaVideo: Policie ČR

 
Článek

O incidentu z počátku března v úterý informovala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Policisté natrefili na řidiče vozidla značky VW Golf, který pro ně byl známou firmou kvůli řízení pod vlivem drog, v Březnici na Příbramsku. Na jejich výzvu ale reagoval sešlápnutým plynem.

„Muž se snažil před policisty ujíždět vysokou rychlostí přes obce Řeteč, Boješice, Mirovice a Plíškovice. Pak pokračoval nebezpečnou jízdou přes obec Horosedly,“ popsala mluvčí s tím, že za železničním přejezdem odbočil podél Míšovického potoka, načež patnáctikilometrové pronásledování skončilo na území Jihočeského kraje před srázem u řeky Skalice.

Cizinec v Praze v kradeném autě prorazil zátaras, policisté stříleli

Krimi

Řidič tam před policejní hlídkou prudce zabrzdil a zastavil, pak ale ještě zkusil vycouvat, čímž naboural do policejního auta.

„Z této situace už ale nebylo úniku a pod pohrůžkou namířené střelné zbraně mu již nezbylo nic jiného než vozidlo opustit,“ zmínila Suchánková.

Původní podezření se podle mluvčí potvrdilo, řidič jel opět pod vlivem drog, jednalo se o pervitin. V autě navíc ležely injekční stříkačky a sáčky, u kterých muž přiznal, že je v nich právě pervitin.

Foto: Policie ČR

Pronásledování osobního vozidla

„Kromě přestupku se bude ale zpovídat také z trestného činu. Má totiž vysloveny hned dva zákazy řízení, a to do července 2023 a března 2024,“ upřesnila mluvčí.

Policie případ řeší ve zkráceném řízení a řidiči hrozí až dvouleté vězení.

Zdrogovaný muž v Praze odjel kurýrovi s autem. Zastavila ho až policejní střelba

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám