Hlavní obsah

Pendolino srazilo ženu přímo na nádraží, přišla o obě nohy

Právo, plk
Bohumín

V kritickém stavu zůstala po srážce s pendolinem v pondělí večer neznámá žena. K nešťastné události došlo kolem 20.30 hod. na nádraží v Bohumíně.

Foto: PRÁVO\Michaela Říhová, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Operátoři zdravotnické záchranné služby přijali tísňové volání, podle kterého došlo na nádraží ke střetu pendolina s člověkem. Záchranáři byli na místě do sedmi minut od zavolání.

„Žena, jejíž totožnost posádka v době zásahu neznala, zůstala po nehodě zaklíněna pod vlakovou soupravou a musela být vyproštěna. Její stav byl život ohrožující, utrpěla ztrátová poranění obou dolních končetin, poranění horní končetiny, hlavy a vícečetná poranění hrudníku,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že posádka zajistila ženě dýchací cesty, připojila ji k přístrojem řízené ventilaci a ošetřila mnohočetná poranění.

„Záchranáři zahájili podávání nutných léků a provedli i další opatření v rámci přednemocniční neodkladné péče. Poté byla pacientka transportována do Fakultní nemocnice Ostrava a předána do péče týmu tamního urgentního příjmu. Její stav zůstával v té době kritický,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám