Hlavní obsah

Pár z Ameriky přijel do Prahy na zásnuby. Prsten za čtvrt milionu ukradla pokojská

Praha

Snubní prsten v hodnotě čtvrt milionu korun zmizel zamilovanému páru z Ameriky. Muž přijel na návštěvu Prahy, aby zde požádal svou nastávající o ruku. O prsten ho však dle kriminalistů připravila pokojská.

Foto: Policie ČR

Prsten, který pokojská měla ukrást

Článek

Dvaapadesátiletý muž přivezl z Ameriky prsten z bílého zlata s diamantem. Ten nechal v hotelovém pokoji v Letenské ulici, aby počkal na správný okamžik. Ten však nestihl přijít, protože prsten zmizel.

Detektivové se případem začali zabývat a zjistili, že do pokoje se nikdo násilně nevloupal, a ani na kamerách nebylo nic vidět.

„Bylo jasné, že se krádeže dopustil někdo, kdo měl do pokoje přístup. Jako první začali detektivové prověřovat pokojské, což se jim záhy ukázalo jako správná cesta. Jedna z nich se ihned při výslechu doznala a poté odcizený prsten i dobrovolně vydala,“ řekl mluvčí policie Richard Hrdina.

Prsten se vrátil majiteli. Padesátiletá žena je podezřelá ze spáchání trestného činu krádeže, za který může v případě odsouzení strávit až pět let za mřížemi. V první verzi článku bylo chybně uvedeno, že prsten stál půl milionu korun.

Jak vybrat ten pravý zásnubní prsten

Styl

Reklama

Výběr článků

Načítám