Hlavní obsah

Pan řidič utekl, tvrdila opilá šoférka s lahví vodky ve výstřihu a autem ve stromě

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jako ohrožení pod vlivem návykové látky prověřují policisté v Praze nehodu 33leté řidičky, která narazila autem do stromu a pak odkráčela pryč. Cestou ji zastavila svědky přivolaná policejní hlídka, které žena tvrdila, že skutečný šofér utekl, a vozidlo nechal být. S lahví vodky ve výstřihu nadýchala 2,5 promile, test pak odhalil i další drogy.

Opilá řidička s lahví vodky ve výstřihuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policejní hlídka jela řešit nehodu v neděli krátce po deváté hodině ranní. Svědci hlásili na tísňovou linku 158, že v ulici Přátelství narazilo auto do stromu, načež řidička z místa odešla.

Policisté právě přijížděli k místu nehody, když uviděli ženu odpovídající popisu řidičky, jak jde po krajnici.

Opilá řidička se v Praze lepila na auto s policistou, skončila v poutech na zemi

Krimi

„Už na první pohled bylo zřejmé, že je žena z největší pravděpodobností pod vlivem alkoholu a navíc měla ve výstřihu za tričkem schovanou láhev vodky. Podezření vzápětí potvrdila dechová zkouška, jejíž výsledek byl více než 2,5 promile alkoholu v dechu,” informovala ve čtvrtek o případu mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Hlídka se ženy ptala, jestli konzumuje i jiné návykové látky, než je alkohol. „Já jen chlastám,” odpověděla řidička.

Foto: Policie ČR

Řidička nadýchala 2,5 promile

Její ubezpečování policistů ale vzalo zasvé po dalším testu, který potvrdil přítomnost omamných látek. O jaké drogy se mělo jednat, policie neupřesnila. Databáze navíc ukázala, že žena sedla za volant navzdory tomu, že má řízení úředně zakázáno.

Devatenáctiletá řidička nadýchala tři promile. Pohádala jsem se s rodinou, řekla

Krimi

Podezřelá policii na místě tvrdila, že auto není její a neřídila ho. „Pan řidič utekl, musela jsem tam auto nechat,” sdělila hlídce s opileckou intonací v řeči.

Policisté se díky databázi vzápětí s majitelem auta spojili. „Ten jim sdělil, že se jedná o jeho známou, která si vůz půjčila bez jeho dovolení,” upřesnila mluvčí.

Foto: Policie ČR

Opilá řidička s lahví vodky ve výstřihu

Ženu vyšetřovatelé podezírají z ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněného užívaní cizí věci, za což jí může v případě soudu hrozit až tři roky vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám