Hlavní obsah

Pacientka psychiatrie skočila do Macochy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VILÉMOVICE/BLANSKO

Skokem do propasti Macocha ukončila v neděli večer svůj život čtyřiadvacetiletá pacientka Psychiatrické léčebny v Brně-Černovicích. V Moravském krasu byla na vycházce. Podle policie z Blanska zdravotníci péči o tuto pacientku nezanedbali.

Článek

V léčebně žena nebydlela na uzavřeném oddělení. V neděli byla na řádné vycházce. O plánu spáchat sebevraždu informovala ještě před svým činem jinou pacientku. To se ale zjistilo až dodatečně. Sebevražedkyně skočila do Macochy z horního můstku stejně jako více než 70 dalších lidí od konce třicátých let minulého století.

Sebevrazi obvykle skákají z horního můstku, jejich těla po zhruba 130 metrech dopadají na Kámen sebevrahů, z něhož by měla sklouznout do hlubin Dolního jezírka na dně propasti.

V prostoru mezi kamenem a jezírkem vznikl letos v létě plot, který by měl ostatky sebevraha zachytit. Pokud totiž tělo skončí ve vodě, nemusí být nalezeno. Speleopotápěči zatím prozkoumali jezírko do hloubky 50 metrů. Další prostory v něm nejsou známy.

Policisté a speleopotápěči mají ještě v živé paměti případ mladíka, jehož ostatky pod vodou čekaly na odhalení šest let. Objeveny byly v roce 2004 při zkoumání zaplavených prostor.

Vyprošťování těla z Macochy je velmi náročné. Ostatky je totiž nutné vynést ven Punkevními jeskyněmi. Policisté se shodují, že zabránit skokům do Macochy je v podstatě nemožné. Horní můstek nad Macochou je totiž trvale přístupný veřejnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám