Hlavní obsah

Ozbrojení muži na Hodonínsku zkusili unést dceru podnikatele, utekla jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín
Aktualizováno

Z vydírání obvinila policie dva muže, kteří se na Hodonínsku pokusili unést dceru podnikatele. Šlo o vyvrcholení sporu mezi firmami o miliony korun. Dvojice mužů podle policistů po sledování zablokovala auto, v němž žena jela, rozbila okénko, nastříkala dovnitř pepřový sprej a nutila ji odjet s nimi. Řidičku zachránila posádka projíždějícího auta.

Foto: Policie ČR

Jeden z násilníků rozbil revolverem boční okno a nastříkal ženě dovnitř pepřový sprej.

Článek

K případu došlo minulý týden v pátek. Podle kriminalistů dva podezřelí z Vysočiny dceru podnikatele z Hodonínska dlouhodobě sledovali, načež jí dvěma vozidly zablokovali cestu a nutili ji vystoupit.

„Žena zareagovala zavřením okna, auto bylo automaticky uzamčeno. Jeden z obviněných vytáhl revolver ráže 6 mm a s jeho pomocí boční okno rozbil. Otvorem pak nastříkal do auta pepřový sprej,” informoval ve čtvrtek o případu mluvčí policie Pavel Šváb.

Foto: Policie ČR

Revolver, se kterým měl jeden z násilníků rozbít boční okno u auta

Nezůstalo ale jen u spreje. Jeden z mužů strčil do otvoru v rozbitém okně zbraň a nutil ženu nastoupit do jednoho z jejich aut, jinak že ji prý zastřelí.

Agresorům zhatila plány posádka auta, které souhrou okolností projíždělo kolem. Muži spěchali zavřít dveře od svých aut, čehož využila vyděšená žena a do zmíněného vozidla utekla. Uvnitř byli dva muži, kteří napadenou odvezli na bezpečné místo.

Vyděrač přinutil muže ze Svitavska nosit peníze do mrtvých schránek. Vydělal si půl milionu

Krimi

Po přivolání policie netrvalo dlouho a ještě týž den dvojici podezřelých zadrželi kriminalisté z Havlíčkova Brodu.

Oba policie obvinila z vydírání, za což jim hrozí 5 až 12 let vězení. Policie se státním zastupitelstvím navrhovaly, aby šli muži do vazby, čemuž soud ale nevyhověl, takže dvojice bude trestně stíhána na svobodě.

Foto: Policie ČR

Ozbrojení muži použili při přepadení pepřový sprej

Za incidentem byl podle vyšetřovatelů spor o neuhrazené faktury. O kolik peněz se jednalo, policie neupřesnila, podle mluvčího se spor týkal mnohamilionové částky.

K případu se během čtvrtka vyjádřil otec oběti útoku, který pro ČTK řekl, že žádný takový spor ani dluh neexistuje. Obvinění muži se podle jeho slov zřejmě chtěli na jeho úkor obohatit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám