Hlavní obsah

Ozbrojená dvojice zbila seniorku v jejím domě, rozbité dveře ji pak uvěznily

Novinky, kub
Brno

Loupežné přepadení vyšetřují kriminalisté v Brně, kde se měla na počátku roku vloupat k 82leté ženě dvojice násilníků. Seniorku podle kriminalistů muži fyzicky napadli a hrozili jí zbraní, aby vydala peníze a šperky. Napadená žena to odmítla, pachatelé pak sebrali pár věcí a zmizeli, policie po nich pátrá.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dvojice mužů přepadla seniorku v jejím domku poblíž vlakového nádraží v Brně - Židenicích 3. ledna před půlnocí. Podle vyšetřovatelů se dovnitř dostali, když vyrazili skleněné výplně dveří.

„Důchodkyni fyzicky napadli a ohrožovali ji dokonce zbraní. Požadovali šperky a peníze. Žena jim ale nic nevydala. Příbytek prohledali a nakonec se museli spokojit se dvěma telefony, tabletem a notebookem,” informoval v úterý o případu mluvčí policie Bohumil Malášek.

Přepadená seniorka podle něj zůstala v šoku a bez možnosti kontaktu s okolím až do rána, byla totiž v bytě uvězněna poté, kdy se jí nedařilo otevřít dveře, které lupiči zničili. Jak se podařilo seniorku nalézt, policie neupřesnila.

Lupič v Brně mlátil do hlavy 90letou ženu na zastávce tramvaje

Krimi

Kriminalisté nyní po podezřelé dvojici pátrají. Mladšímu by mělo být mezi 22 až 30 lety, je vysoký asi 165 cm a má statnou postavu. Černé krátce střižené vlasy nosí česané na pěšinku, má černé oči a kulatý obličej. „Oblečen byl do šedé, patrně fleecové, bundy do pasu. Působil upraveně, měl pěstěné ruce bez známek manuální práce, hovořil plynně česky,” sdělil mluvčí.

Starší z mužů je podle svědectví ve věku 40 až 50 let, zhruba stejného vzrůstu jako kumpán, ale hubené postavy. Má krátce střižené vlasy (barvy špinavý blond) a hubený obličej s výrazným nosem, nenosí vousy.

Recidivista se vydával za lékaře a obíral v Brně důchodkyně. Soud mu potvrdil šest let

Krimi

„Měl zimní bundu nad kolena světle béžové barvy. Na hlavě měl čepici typ bekovka šedé barvy se vzorem 'kohoutí stopa'. Rovněž působil upraveně, mluvil jazykem příbuzným ruštině. Oba muži měli při činu na rukou černé pletené rukavice a byli vybavení každý svou svítilnou,” zmínil Malášek.

Jeden z násilníků měl podle policistů v ruce zhruba 20 cm dlouhý revolver. „Vyšetřující kriminalisté uvítají poznatky k pachatelům či přepadení na telefonní lince 158,” dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám