Hlavní obsah

Otec utonul na Písecku při záchraně dětí

Právo, orz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blanice

Koupání na jezu U Karáska na řece Blanici na Písecku se v neděli stalo osudným otci, který se snažil zachránit své děti. Těm i jejich matce nakonec pomohl z vody voják, který poblíž obracel seno.

Foto: Mapy.cz

Jez U Karáska na řece Blanici

Článek

„Po druhé hodině se idylka změnila v boj o život. Do řeky pod jezem skočily dvě děti, které se začaly topit. Za nimi do vody se vydaly i další dvě dospělé osoby, chtěly zachraňovat, ale také ony měly v řece problémy,“ popsala souboj s proudem mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

Podle informací Práva se jednalo o rodinu, za svými dětmi skočil otec s matkou. Otce proud stáhl asi 290 metrů od jezu a už se ho nepodařilo zachránit. „Tři osoby vytáhl z vody voják, který během svého volna obracel traktorem seno na nedalekém poli. Vzal ze zemědělského stroje lano a s dalšími zachránci je vytáhl na břeh,“ konstatovala policejní mluvčí.

Na místo neštěstí vyjížděli také profesionální hasiči. Psychologickou pomoc rodině poskytoval intervent hasičského záchranného sboru.

Reklama

Výběr článků

Načítám