Hlavní obsah

Ostravští policisté 11 dní řešili loupež, kterou si oběť vymyslela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Jedenáct dnů se desítka ostravských kriminalistů věnovala vyšetřování fiktivní loupeže. Mladík tvrdil, že byl přepaden a okraden od 10 000 korun. Pak se ale ukázalo, že si vše vymyslel, protože potřeboval peníze na splacení dluhů.

Článek

Dvaadvacetiletý muž, který rozvážel do obchodů pečivo policii 16. října oznámil, že byl přepaden na autobusové zastávce. Za jeho autem prý zastavilo další vozidlo a jeho pětičlenné osazenstvo po něm nejprve chtělo cigarety. Když jednomu z nich připaloval, skupina na něj zaútočila a musel jim vydat 10 000 korun.

Policie s mladíkem dokonce sestavila identikit pachatele, muž popsal vozidlo Škoda 105 S a "pamatoval" si i písmeno registrační značky. Oběť se po útoku psychicky zhroutila a byla hospitalizována na psychiatrii.

"Policejní tým prověřil asi 2000 vozidel odpovídajících popisu, bylo vyhlášeno pátraní po autě i po pachatelích," popsala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Policisté zhlédli i záběry z kamer na místech, kde mohlo být něco zaznamenáno. Nic ale neobjevili.

Když policisté mladíka znovu vyslýchali, po 20 minutách se přiznal, že si útok vymyslel. Peníze prý potřeboval na splácení svých dluhů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám