Hlavní obsah

Osmnáctiletá dívka ze seznamu obětí žije

Novinky, Jiří Falout, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pomyslné první narozeniny chce za rok oslavit osmnáctiletá Anna Handrychová z Jáchymova. Ačkoli přežila sobotní tragédii autobusu a leží nyní v českobudějovické nemocnici, její jméno figurovalo na listině zemřelých na Krajském úřadě v Karlových Varech.

Článek

"Skoro všichni kamarádi, kteří mi volají na mobil, mě utvrzují v tom, že budu dlouho na živu, protože jsem pro ně vstala z mrtvých. Je to pro mě dost povzbuzující," uvedla v úterý pro Právo na lůžku oddělení úrazové a plastické chirurgie českobudějovické nemocnice Handrychová.

Nedopatření, ke kterému došlo na seznamu obětí tragédie autobusu, bere dívka s humorem, protože matce volala hned v sobotu z českokrumlovské nemocnice domů do Jáchymova a informovala jí o tom, co se stalo a že je na živu.

Matka pod palbou telefonátů

"Od počátku jsem věděla, že má dcera není mrtvá," uvedla matka zraněné dívky jáchymovská lékařka Věra Handrychová. "Hned v sobotu v noci jsem jela za ní do nemocnice," pokračovala. "Později mi volala kamarádka, že je naše Anička na seznamech mrtvých, abych se nelekla," dodala matka studentky ostrovského gymnázia.

Podle zraněné dívky na tom byli hůř její známí, kteří si seznam přečetli.

"Bombardovali telefonicky mamku, jestli je to pravda, nebo ne. Z mojí smrti byli dost mimo," poznamenala dívka, která by tak chtěla prostřednictvím Práva vzkázat všem kamarádům nejen v Jáchymově, ale i v Ostrově, kam chodí na gymnázium, že se i přes zranění cítí velmi dobře a v českobudějovické nemocnici se o ni dobře starají. Kdy ji propustí, zatím neví. "Chtěla bych ještě zdůraznit, že je mi strašně lito těch, kteří v autobuse zahynuli," pokračovala už se slzami v očích.

Mezi devatenácti mrtvými jsou přitom další tři studentky gymnázia v Ostrově.

S tatínkem to vypadá hůře...

"Vím, co to pro ty lidi znamená. Já můžu mluvit jenom o štěstí, že mi to Aničku nevzalo," stěží se bránila slzám maminka studentky, která se v úterý vydala opět do jižních Čech za dcerou. "Vezu jí jejího oblíbeného plyšáka Miňouse, dopisy, co jí mezitím přišly, knížku na čtení, župan a další věci do nemocnice," uvedla a dodala: "Zatím ji lékaři nechtějí transportovat do karlovarské nemocnice. Čeká se na kontrolní snímky páteře," uzavřela matka Aničky.

Ta si nyní nejvíce přeje, aby se její tatínek, který s ní cestoval a leží nyní o patro níž na oddělení ARO, co nejrychleji uzdravil. "Snad i on bude v pohodě," dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám