Hlavní obsah

Osamocené děti doma založily požár, při kterém zemřely. Policie nyní obvinila matku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Policie po devíti měsících prověřování obvinila matku dvou malých dětí, které loni v květnu uhořely při požáru bytu v havířovské městské části Šumbark. Žena podle policie nechala dva chlapce ve věku zhruba 3 a 5 let bez dozoru v uzamčeném bytě. O závěru vyšetřování informovala mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Dům, kde při požáru zemřely dvě dětiVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Matka je obviněna z obecného ohrožení z nedbalosti, hrozí jí tři až deset let vězení.

„Ženě je kladeno za vinu, že v inkriminovaný den bez zjevného důvodu opustila byt, který společně s dětmi obývala. Musela si být vědoma, že nezletilé děti nemůže nechat bez dohledu,“ sdělila mluvčí.

Tragický požár v Havířově: Matka děti zřejmě zamkla a šla pro občanku

Krimi

Podle znalců byla jako příčina požáru stanovena hra dětí s ohněm. Policie navíc zjistila, že už dva dny před tragickou událostí žena jedno z dětí v pokoji přistihla při manipulaci se zapalovačem a svíčkou.

Při požáru v Havířově zemřely dvě malé děti, třetí zachránil kolemjdoucí

Krimi

„Neudělala žádná bezpečná opatření v domácnosti, aby dětem zabránila v přístupu k zapalovači či podobnému zdroji. Při odchodu byt uzamkla a klíče nechala zavěšené na klice na vnitřní straně vchodových dveří. Dětem tak ztížila rychlé opuštění bytu,“ popsala mluvčí výsledek policejního šetření.

Foto: Aleš Honus, Právo

Vyhořelý byt

Podle expertiz se ohnisko požáru nacházelo v dětském pokoji. „Policista zahájil trestní stíhání a obvinil 42letou ženu ze spáchání zločinu obecné ohrožení z nedbalosti,“ dodala mluvčí. Podle informací Práva se přitom v minulosti o rodinu zajímal sociální odbor radnice, což může ženě v soudním líčení způsobit přitěžující okolnosti.

Podle tehdejších informací matka policistům sdělila, že děti nechala doma samotné, protože si šla na radnici vyřídit občanský průkaz.

Reklama

Výběr článků

Načítám