Hlavní obsah

Opraváře přimáčkl přívěs traktoru, na místě zemřel

Právo, ČTK, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragédií skončila v pondělí odpoledne oprava defektu pneumatiky, k níž přikročila dvoučlenná osádka traktoru na silnici mezi obcemi Střítež a Výčapy na Třebíčsku.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Na 48letého muže, který poškozenou pneumatiku na pravé straně jednonápravového přívěsu demontoval, se přívěs převrátil a způsobil mu zranění neslučitelná se životem. Zraněn byl i 21letý řidič. Okolnosti případu vyšetřují policisté ve spolupráci inspektorátu bezpečnosti práce.

Podle Jiřího Semeráda z inspektorátu bezpečnosti práce převážel traktor přívěs s přibližně deseti tunami siláže. "Řidič zjistil, že má prázdnou pneumatiku, a vyžádal si pomoc. Opravář přívěs zvedl dvěma hevery, ty však na krajnici ujely a přívěs muže přimáčkl," řekl Semerád.

Vyšetřování stále pokračuje, podle Semeráda však dosavadní výsledky ukazují, že bezpečnostní předpisy zřejmě nebyly porušeny.

Řidič traktoru zemřel na Frýdecko-Místecku

Na Frýdecko-Místecku v úterý kolem 08.00 havaroval v obci Návsí traktor. Při nehodě zemřel dvacetiletý řidič.

Traktorista jel po svahu mimo komunikaci. "Traktor se několikrát převrátil. Okolnosti nehody zjišťujeme. Další informace poskytneme během dne," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám