Hlavní obsah

Opilý Rus se zabarikádoval v bytě a vyhrožoval, že ublíží tříletému dítěti

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Drama se šťastným koncem se odehrálo v noci na pondělí v jednom z bytů v Plzni. Opilý Rus nejprve napadl svoji družku, která ze strachu před ním utekla. Pak se zabarikádoval v bytě a vyhrožoval, že ublíží tříletému dítěti. Cizince policisté nakonec zpacifikovali a dítě předali matce.

Článek

"Při zákroku nedošlo k žádnému zranění. Dítě bylo v pořádku," řekl plzeňský policejní ředitel Pavel Krákora.

Žena se na policii obrátila s naléhavou žádostí o pomoc poté, co na ni přítel zaútočil a chtěl ji podříznout. "Podařilo se jí z bytu utéci, uvnitř ale zůstalo s nevypočitatelným agresorem malé dítě. Muž se zamkl a podle matky hrozil, že dítěti klidně něco udělá," pokračoval Krákora. Policisté se rozhodli situaci vyřešit razantně. Využili momentu překvapení, vnikli do bytu a vyděšené dítě vysvobodili.

Třicetiletého Rusa kriminalisté umístili do cely. "Státní zástupkyně podala návrh na vzetí do vazby. Soud ale přijal jeho slib, že nebude v trestné činnosti pokračovat a pustil ho na svobodu," řekl mluvčí. Dodal, že policie muže vykázala z bytu, který obývá spolu s napadenou ženou. "Do její blízkosti se nesmí přiblížit po dobu deseti dnů," uzavřel Krákora.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám