Hlavní obsah

Opilý řidič projel 13 km dálnice D10 v protisměru, ohrozil desítky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba 13 kilometrů v protisměru projel v neděli brzy ráno na dálnici D10 u Turnova 39letý řidič osobního auta Ford Focus. Policisty na něj na lince 158 upozornilo hned několik vyděšených řidičů, kteří auto v protisměru a v ranní mlze míjeli.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Dálnice D10

Článek

„Po dálnici dojel v protisměru od 65. kilometru u obce Březina až do Turnova, kde sjel na silnici I/35 a dál pokračoval už ve svém správném jízdním pruhu na Jičín,“ informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

„Naše motorizované hlídky ho zastavily a následně zadržely kolem 5:35 v obci Ktová,“ dodala Baláková.

Podle policistů se šofér při vystoupení z vozidla sotva držel na nohou a z jeho dechu byl cítit alkohol. „Dechová zkouška ukázala, že má v sobě 1,85 promile. Je zázrak, že v tomto stavu a při snížené viditelnosti na dálnici svým autem nikoho nezabil,“ upozornila mluvčí.

Opilý řidič auta srazil na Příbramsku chlapce na kole, nadýchal 3,5 promile

Krimi

Policisté teď podle ní dokumentují, kolik vozidel a lidí řidič ohrozil. Zatím se dopočítali počtu 14 lidí a osm aut. „Jejich řidiči mu uhýbali na poslední chvíli ke krajnici nebo do vedlejších jízdních pruhů,“ uvedla Ivana Baláková.

Svědek: Uhýbal jsem mu dvakrát

Jeden z řidičů do protokolu dokonce popsal, jak se autu v protisměru musel vyhýbat opakovaně a případné srážce unikl jen o vlásek.

„Když projížděl od Turnova na Prahu v průběžném pruhu, objevil se ford ve stejném pruhu z protisměru,“ reprodukovala svědkovu výpověď mluvčí.

„Ve snaze předejít čelnímu střetu s ním svědek uhnul do pruhu odstavného, ale řidič fordu udělal to samé. Svědek pak na poslední vteřinu vybočil do předjížděcího pruhu a tím unikl o vlásek čelnímu střetu s fordem,“ doplnila.

Řidiče už policisté také obvinili. Za obecné ohrožení z nedbalosti může být odsouzen k odnětí svobody na šest měsíců až pět let.

Reklama

Výběr článků

Načítám