Hlavní obsah

Opilý muž z Tachovska zastřelil sousedovi psa, který mu běhal za fenou

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov
Aktualizováno

V Rájově na Tachovsku zastřelil šestašedesátiletý muž psa svému sousedovi. Důvod byl ten, že mu běhal za hárající fenou. Případem se začala zabývat policie. Zjistila totiž, že střelec má propadlý zbrojní průkaz na brokovnici, kterou vlčáka skolil.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Navíc tento způsob usmrcení může být kvalifikován také jako trestný čin týrání zvířat. „Ta podezření zatím prověřujeme, dechová zkouška na alkohol ukázala u střelce přes 1,5 promile alkoholu,“ uvedla Dagmar Jersáková z tachovské policie.

„Majitel zastřeleného psa šel na procházku po vsi. Jeho vlčák se přidal k volně pobíhající feně souseda a spolu odběhli na jeho pozemek. Než stačil muž svého psa odvolat k sobě, majitel labradorky po něm vypálil z asi desetimetrové vzdálenosti,“ uvedl Karel Bobál z tachovského psího útulku, který na místo přijel krátce po střelbě.

„Ten pejsek ještě žil. Broky měl rozseté po celém těle. Chtěli jsme ho převést na rentgen do Mariánských Lázní. Než jsme ho naložili do auta, tak uhynul,“ dodal Bobál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám