Hlavní obsah

Opilý muž jel na Prostějovsku na babetě, přišel o cenný řidičák na deset skupin

Právo, jr
Prostějov

O řidičák, se kterým mohl řídit deset kategorií vozidel, přišel při jízdě na malé babetě čtyřiapadesátiletý muž v Čechách pod Kosířem na Prostějovsku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Policisté kontrolovali řidiče malého motocyklu Jawa Babeta v úterý před sedmnáctou hodinou v obci Čechy pod Kosířem. Provedli u něj dechovou zkoušku, která prokázala hodnotu 1,22 ‰ alkoholu,“ informoval mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

„Řidič s naměřenou hodnotou souhlasil a přiznal vypití tří dvanáctistupňových piv mezi třináctou a čtrnáctou hodinou. Další jízdu policisté muži zakázali,“ uvedl Kořínek.

Hrozí mu rok vězení

Policisté muži také zadrželi jeho řidičský průkaz. V tomto případě muž přišel o řidičské oprávnění pro deset kategorií vozidel. O která oprávnění přesně šlo, policisté nespecifikovali, platný řidičský průkaz jich rozlišuje 16.

„Ve věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek. Za ten muži v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest a zákaz činnosti,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám