Hlavní obsah

Opilí Moldavané sjížděli sjezdovku na Klínovci na raftu, od zraněného utekli

Právo, ape

Skupina opilých turistů z Moldávie se v sobotu pozdě večer vydala na sjezdovku Pařezovka na Klínovci v Krušných horách na gumovém říčním raftu. Na zledovatělé trati dopadl sjezd špatně, člun vylétl ze sjezdovky do lesa a na místě zůstal jeden těžce zraněný. Podle Horské služby je podobné chování neuvěřitelným hazardérstvím a překročilo všechny meze.

Foto: František Kšajt, Právo

Ilustrační foto

Článek

Podle Horské služby je těžké říct, zda šlo o sázku či opilecké furiantství. „Na zledovatělém technickém sněhu samozřejmě nezvládli řízení, to ani na raftu a pádly není možné. Vylétli pak do lesa a narazili do stromu. Na místě zůstal jeden těžce zraněný, ostatní se rozutekli,“ uvedl k sobotní noční akci náčelník Horské služby Krušné hory Miroslav Güttner.

Podle Güttnera hazardéři měli naštěstí přilby, jinak je možné, že by muž náraz nemusel přežít a zraněných by bylo víc. Záchranáře kvůli útěku Moldavanů museli zavolat místní, kteří kolem jedenácté večer nehodu zaregistrovali.

Zraněný muž, který zůstal v lese, si způsobil mimo jiné zlomeninu stehenní kosti, zlomeninu bérce a, zřejmě od stromu, sečnou ránu na hlavě. Členové HS jej proto ošetřili, zafixovali vakuovou dlahou a předali posádce sanitního vozu Rychlé zdravotnické pomoci z Karlových Varů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám