Hlavní obsah

Opilí mladíci brutálně napadli romské manžele

Novinky, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JESENÍK

Trojice opilých mladíků, kteří se vydávali za policisty, napadla v sobotu časně ráno v bytě na Tyršově ulici v Jeseníku mladý romský manželský pár. Po brutálním útoku byli oba zraněni a část zařízení jejich bytu byla zničena. Útočníci následně uprchli.

Foto: Internet CZ

Internet CZ, a.s. sídlí v jihočeské Ktiši

Článek

"Mladíci ve věku 18, 20 a 21 let z Jeseníku a Uhelné vešli kolem čtvrté hodiny ráno neuzamčenými dveřmi do přízemí domu a dožadovali se vstupu do bytu manželského páru. Bouchali na dveře a doprovázeli to slovy: "Policie, otevřete dveře, jinak je rozbijeme." Po odemknutí a otevření dveří bytu 20letou ženou, ji opilci napadli úderem částí dlažební kostky do levého oka," popsala Právu v pondělí počátek přepadení jesenická policejní mluvčí Natálie Orlová.

Útočníci přišli vyzbrojeni

Kostky si podle ní útočníci přinesli s sebou, stejně jako tři prázdné lahve, které rozbili a se zbytky střepů v ruce fyzicky napadli poškozeného 26letého muže. " Pořezali jej na nose, čele a na horní, pravé části prsou. Dále ještě porozbíjeli část vybavení bytu a následně z něj utekli. Jmenovaní pachatelé se svým jednáním pokusili jinému způsobit těžkou újmu na zdraví a takový čin spáchali na jiném pro jeho rasu a příslušnost k etnické skupině," uvedla mluvčí.

Napadení se budou léčit několik dní

Napadená žena podle ní utrpěla pohmoždění levého oka s tržnou ranou na víčku a pohmoždění hlavy s předpokládanou dobou léčení přibližně čtrnáct dnů. Léčení jejího manžela potrvá asi deset dnů. Na zařízení bytu vznikla škoda za zhruba dva tisíce korun.Ještě v sobotu se policistům podařilo dva z trojice útočníků zadržet. Bylo jim sděleno obvinění z pokusu spáchání trestného činu ublížení na zdraví a z trestného činu porušování domovní svobody. Zadržení byli umístěni do policejních cel. Jejich komplic je zatím na útěku a bylo po něm vyhlášeno pátrání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám