Hlavní obsah

Opilecký večírek v Chomutově se zvrtnul. Po konfliktu zemřel jeden z aktérů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výslechy soudních znalců pokračoval ve středu u ústeckého krajského soudu proces v případu úmyslného ublížení na zdraví s následkem smrti. Obžalovaný Jaroslav Keřka měl v opilosti nejméně třikrát pěstí do obličeje udeřit svého neméně opilého kumpána. Ten později v nemocnici na následky zranění hlavy zemřel. Obžalovaný se hlavního líčení neúčastnil. Hrozí mu až desetiletý trest vězení.

Foto: Karel Otcovský, novinky.cz

Jednací síň v budově ústeckého krajského soud.

Článek

Obžalovaný svou vinu odmítá. „Fyzický kontakt sice přiznal, ale podle něj to nevedlo ke smrti muže,“ řekl novinářům státní zástupce Jakub Juřica.

K opileckému večírku s tragickou dohrou došlo v Keřkově bytu na sídlišti Písečná v Chomutově na začátku listopadu 2022. Čtyřicetiletý obžalovaný a o třináct let mladší poškozený tehdy spolu popíjeli alkohol několik dnů.

Opakovaně se přitom pohádali, až nakonec jeden z dalších incidentů skončil podle obžaloby napadením mladšího muže. Jeho tělo našli sousedi ve výtahu a událost oznámili policii.

Soudní znalkyně Andrea Vlčková tvrdí, že poškozený dostal několik úderů mířených na oko, nos a čelo, následně upadl na hlavu.

Rány pěstí způsobily poškozenému několik zranění v obličeji a na hlavě. Do nemocnice byl přijat v bezvědomí. Příčinou smrti byl otok mozku.

Obžalovaný podle soudního znalce z oboru psychiatrie Jana Gábela netrpí duševní chorobou, značně ale nadužívá alkohol. „Během šetření nevyjadřoval lítost nad tím, co se stalo. Staví se k tomu tak, že on byl napaden,“ řekl znalec.

Hlavní líčení bude pokračovat výslechy předvolaných svědků.

Muž v Chomutově při sporu praštil ženu pěstí do obličeje, až se jí spustila krev

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám