Hlavní obsah

Opilec útočil v Praze nožem na záchranáře, pak si zakouřil a spadl ze střechy

– Praha
Novinky, kub

Policisté řešili minulý týden dramatický zásah v jedné z ubytoven v pražském Radotíně, kde opilý muž ohrožoval nožem posádku záchranné služby, která k němu byla přivolána, protože byl původně v bezvědomí. Najednou se ale dal dohromady a byl agresivní, zdravotníci před ním museli utéct. Situace se vyřešila až poté, kdy muž spadl ze střechy. Incident zaznamenaly policejní kamery.

Opilec útočil v Praze nožem na záchrankuVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se odehrál v ulici Výpadová, záchranáři vyjížděli k čtyřiatřicetiletému muži s otravou alkoholem. „Bezvládný muž se z ničeho nic probral a na své zachránce začal útočit nožem s třiceticentimetrovou čepelí. V obavě o svůj život vyklidili záchranáři takticky prostor ubytovny, aby nebyli důvodem eskalace mužova agresivního jednání, a přivolali policisty,“ sdělil v úterý mluvčí policie Tomáš Hulan.

Situaci přijelo vyřešit několik policejních jednotek. Muž ale odmítal odhodit zbraň a policisty ke všemu vyzýval, ať ho zastřelí. „Ve chvíli, kdy se muži zákona přiblížili k pokoji, utekl před nimi oknem na střechu přístřešku, kterou pak odmítal několik desítek minut opustit,“ popsal mluvčí.

Následovalo vyjednávání. „V určitou chvíli došlo i na klasické smlouvání typu ‚když mi dáte cigaretu, tak si nejdřív zakouřím a pak slezu‘. Jenže jak to tak bývá, byly to samozřejmě sliby chyby,“ upřesnil Hulan.

Skončil v nemocnici

Když si muž nakonec skutečně zakouřil, události vzaly rychlý spád. Násilník totiž začal vrávorat, omdlel a upadl na okraji stříšky, ze které se sunul dolů. „Muž nakonec spadl ze stříšky policistům doslova do náruče a poté na zem. Zde si ho posléze převzali do péče stále ještě přítomní záchranáři,“ uvedl mluvčí.

Opilý násilník skončil v nemocnici. „Jakmile to mužův zdravotní stav dovolí, bude se ze svého jednání zodpovídat policistům, s největší pravděpodobností pro podezření z trestného činu nebezpečné vyhrožování,“ dodal Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám