Hlavní obsah

Opilec nad mrtvým otcem napadl záchranářku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Lékařku záchranné služby napadl v pátek ráno opilý 45letý muž. Ranou pěstí do obličeje ji překvapil poté, co mu ošetřila poraněnou a krvácející ruku. Alkoholem zmožený muž krátce před incidentem nalezl v bytě v Seidlově ulici v Praze 4 svého mrtvého otce. Policie již začala agresivního muže trestně stíhat.

Foto: MHF F.L.Věka (archiv)

Smetanovo trio ve Velké sále zámku v Novém Městě nad Metují.

Článek

Po nálezu mrtvoly otce zavolal muž kolem půlnoci policii a úmrtí oznámil. Na místo dorazila i záchranná služba, jejíž lékař konstatoval, že 80letý pán zemřel před několika dny přirozenou smrtí.

Na místě tak zůstali pouze policisté, kteří se synem chtěli sepsat  protokol. Ten ale pěstí rozbil skleněnou výplň dveří a poranil si ruku. Krvácení mu zastavil jeden z policistů, druhý přivolal znovu záchranku.

Lékařka opilci, jehož agresivita rostla i vůči policistům, ošetřila zranění a připravila ho k transportu do nemocnice. Pak začala vyplňovat nezbytné tiskopisy a v okamžiku, kdy policisté odváděli zraněného do sanitky, muž na lékařku zaútočil.

Lékařka sama skončila v nemocnici

Nejprve se s ní přetahoval o desky s lékařskou zprávou, které držela v ruce. Znenadání se napřáhl a ženu pěstí udeřil do obličeje. Zasažená lékařka utekla z bytu a agresivního útočníka následně policisté spoutali. Záchranářka byla hospitalizována v Thomayerově nemocnici s podezřením na zlomeninu očnice. Muži hrozí obvinění z ublížení na zdraví.

Lékařka nyní leží v nemocnici na oddělení ORL. Podle náměsteka léčebně preventivní péče Petra Malého jsou její poranění středně těžká. Pokud nenastanou komplikace, bude v pondělí propuštěna do domácího léčení. "Pacient lékařku udeřil pěstí do obličeje. Má pohmožděný trojklanný nerv a po vyšetření na rentgenu a CT se u ní potvrdilo krvácení do čelistní dutiny na obličeji," upřesnil Malý.

"Pamatuji si tu bleskurychlou obrovskou pěst, jak mi letí přímo na oči, a pak už nic," uvedla odpoledne v rozhovoru napadená lékařka. "Jenom to, že jsem se zvedla, požádala jsem kolegy z posádky RZP, aby tam zůstali a šla na chodbu k výtahu, udělalo se mi trochu slabo a pak už nevím," dodala.

Policie muže stíhá

"Policie zahájila trestní stíhání 45letého muže, který napadl lékařku záchranné služby v bytě v Praze 4, a to ve věci trestných činů ublížení na zdraví v úmyslu a výtržnictví," sdělila Novinkám policejní tisková mluvčí Eva Miklíková.

Muž je vyšetřován je prozatím na svobodě. Hrozí mu až 2 roky vězení.

Případy napadených záchranářů se v poslední době množí. Posádky pražských záchranek jsou od letošního roku vybaveny slznými spreji na obranu před agresivními pacienty. Naposledy se stal záchranář obětí na konci května v Mníšku pod Brdy, když ošetřoval dvouletou dívku zraněnou při nehodě. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám