Hlavní obsah

Sirény probudily hosty festivalu. Hasiči likvidovali požár u bazénu hotelu Thermal

Lenka Hloušková, Rudolf Voleman, Právo, Novinky, Rudolf Voleman, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

Houkání sirén probudilo ve čtvrtek ráno hosty karlovarského hotelu Thermal. Při pohledu z oken uviděli ti, co bydlí směrem k bazénu, plameny. Hořelo v jeho rekonstruované části. Na místo vyrazilo deset hasičských jednotek. Ve Varech právě probíhá 55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Hotel Thermal je jeho centrem.

Požár v hotelu Thermal v Karlových VarechVideo: Novinky

 
Článek

„Začalo to zhruba před půl osmou v části nad bazénem, kde probíhá rekonstrukce,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

„Hořel mobilní zásobník - vozíček na asfalt, který slouží k pokládání lepenky při stavebních činnostech,“ pokračoval mluvčí s tím, že k vozíku patří dvě tlakové láhve s hořákem na rozehřátí asfaltu.

Při nehodě u Karlových Varů zemřelo dítě a 50letý muž

Krimi

„Vzhledem k tomu, že se jednalo o budovu Thermalu, vyslali jsme na místo pro jistotu deset hasičských jednotek, včetně výškové techniky. Nicméně první jednotka na místě uzavřela dvě tlakové láhve, a tím pádem došlo k likvidaci požáru,“ dodal Kasal s tím, že oheň se nikam dál nerozšířil.

„Nikdo není zraněný a škoda je pouze na zmiňovaném vozíku. Událost nikterak nezasáhla žádnou z dalších částí hotelu,“ uzavřel Kasal s tím, že všechny jednotky hasičů se vracejí a na místě zůstala jen jedna s vyšetřovatelem požáru.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary představí přes stovku filmů

MFF KV

Reklama

Výběr článků

Načítám