Hlavní obsah

Od zábavní pyrotechniky na Opavsku vzplál sklad s polyuretanem

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U rozsáhlého požáru bývalého kravína, ve kterém bylo uskladněno velké množství polyuretanu, zasahovali v pátek večer hasiči ve Skrochovicích, místní části obce Brumovice na Opavsku. Příčinou vzniku požáru byla zábavní pyrotechnika, odpálená v blízkosti objektu. Případem se proto začne zabývat policie. Škoda dosahuje 3OO tisíc korun.

Foto: HZS MSK

Požár skladu ve Skrochovicích

Článek

„Požár byl na operační středisko ohlášen patnáct minut před dvacátou hodinou,“ sdělil mluvčí hasičů Jakub Kozák. Už po příjezdu prvních jednotek se podle něj objekt nacházel z poloviny v plamenech a jeho střecha se propadla.

Foto: HZS MSK

Požár skladu ve Skrochovicích

Hasiči u kravína o půdorysu asi 20 krát 10 metrů zřídili čerpací stanoviště a dopravovali na místa vodu pomocí velkokapacitních cisteren. K zásahu rovně použili pěnu, kterou uskladněný polyuretan pokrývali.

Foto: HZS MSK

Požár skladu ve Skrochovicích

„Lokalizovat požár se hasičům podařilo velmi rychle, už čtvrt hodiny po ohlášení události. Dlouhou dobu pak ale zabrala samotná likvidace, uskladněný materiál dosahoval do výšky asi tří metrů a vzhledem k jeho konzistenci se jednotkám nedařilo bezpečně dostat až přímo k samotnému ohnisku. Ve spolupráci s majitelem byl polyuretan postupně nakladačem vyvážen mimo zasažený objekt a proléván vodou na volném prostranství,“ dodal Kozák.

Foto: HZS MSK

Požár skladu ve Skrochovicích

Necelou půlhodinu po půlnoci byl požár zcela zlikvidován. „Na místě zůstala do ranních hodin na dohled místní dobrovolná jednotka z Brumovic,“ dodal Kozák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám