Hlavní obsah

Strážníka z Lipníku obvinili kvůli brutálnímu napadení opilého muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie obvinila 60letého strážníka kvůli napadení opilého muže v Lipníku nad Bečvou ze zneužití pravomoci úřední osoby. Hrozí mu až deset let vězení.

Foto: Instagram @czech.policie

Napadení muže

Článek

„Kriminalisté zahájili trestní stíhání šedesátiletého muže pro zvlášť závažný zločin zneužití pravomoci úřední osoby. Obviněný muž se měl protiprávního jednání dopustit 11. února 2023 jako strážník městské policie při zákroku proti čtyřiapadesátiletému muži na náměstí v Lipníku nad Bečvou,“ informoval mluvčí policie Libor Hejtman.

Vyšetřování probíhá na svobodě. Druhý strážník z hlídky nebyl z ničeho obviněn.

Incident se stal v lokalitě nazývané místními „krmítko“, kde se lidé scházejí a popíjejí. Přibližně půlminutové video ze zákroku, které pořídil jeden z přihlížejících, se objevilo na sociálních sítích.

Je na něm vidět muž ležící na zádech na zemi, viditelně malátný, kterého dva strážníci častovali vulgarismy, ponižovali jej, a on od nich schytal i kopance. Jeden z nich muži, který měl podle informací Práva přes tři promile alkoholu, několikrát přišlápl krk.

Muž, proti němuž byl zákrok veden, byl převezen na záchytnou stanici. Při incidentu zraněn nebyl. Radnice obviněného strážníka propustila.

Strážník z Lipníku je bez práce. Po brutálním, nepochopitelném zákroku odmítl test na alkohol

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám