Hlavní obsah

OBRAZEM: V hořících stavebninách našli hasiči granát

– Břeclav
Právo, Milan Vojtek

Posádky čtyř vozidel hasičů svedly v noci na pátek boj s požárem v areálu stavebnin nedaleko rakouské hranice u záchytného střediska pro cizince na kraji břeclavské části Poštorná. Zásah komplikovala hořící nafta, hasiče překvapil také nález munice.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Situace krátce po začátku boje s ohněm nedávala moc velkou naději na záchranu majetku.

Článek

Vrátný v areálu někdejšího servisního střediska Moravských naftových dolů, kde nyní sídlí několik soukromých firem, požár zjistil někdy před 01:30 v noci. Přitom když o necelou hodinu dříve pouštěl z oploceného komplexu odjíždějící nákladní auto, byl všude klid a nic nenasvědčovalo nadcházejícímu dění.

Posádky vozů profesionálních i dobrovolných hasičů našly na místě hořící buňku ve skladu stavebnin. V plamenech byl i vysokozdvižný vozík a oheň se přenesl na sousední skládku dřevěných palet. V buňce byla nafta do vozíku, exploze kanystru přispěla k rozšíření ohně. Hasiči objevili také dělostřelecký granát. Munice se naštěstí ukázala být již jen nefunkční trofejí.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Škodu hasiči předběžně vyčíslili na tři sta tisíc korun, příčinu požáru nyní zjišťují. Kolem čtvrté hodiny vydal velitel zásahu pokyn k návratu dobrovolných jednotek na základnu. Požár byl zlikvidován a místo si přebral majitel firmy.

„Tak, ještě necelé dvě hodiny a jdu do práce,“ řekl při odjezdu jeden z dobrovolných hasičů.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Reklama

Výběr článků

Načítám