Hlavní obsah

Novorozence nalezeného u Ohře podle policie zabila matka. Dceři ucpala ústa a vložila ji do tašky

Právo, Novinky, ok, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

Policie zadržela a obvinila 33letou cizinku z vraždy novorozence nalezeného u řeky v Karlových Varech. Podle kriminalistů holčičce ucpala ústa a v tašce ji odložila pod stromy u Ohře. Žena skončila ve vazbě.

Policie obvinila ženu z vraždy novorozenceVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie během vyšetřování zjistila, že žena porodila svou dceru v ubytovacím zařízení v Karlových Varech v pondělí 21. prosince. „Bezprostředně po porodu měla novorozenci do úst vložit utěrku a následně mu ústa, nos a oči přelepit izolační páskou. Kolem krku mu měla omotat a utáhnout pupečník,“ uvedl mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Mrtvý novorozenec byl zabalený do lázeňského ručníku, policie hledá svědky

Krimi

Následně měla novorozence zabalit do ručníku a pytle na odpadky, který vložila do tašky. Několik hodin zůstala taška v pokoji a pak ji žena odnesla k cyklostezce u řeky Ohře, kam dítě odložila pod stromy. Druhý den ho našly pejskařky.

U řeky v Karlových Varech našli mrtvého novorozence

Krimi

Kriminalisté během vyšetřování několikrát požádali o pomoc veřejnost, mimo jiné taky zveřejnili fotografie ručníku, do kterého bylo dítě zabaleno. Žena byla zadržena 15. ledna a obviněna z vraždy. Podle informací Práva se jedná o Lotyšku, která přijela do Česka za prací.

„Na základě rozhodnutí soudu byla žena vzata do vazby. V případě prokázání viny hrozí cizince trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest,“ konstatoval Kopřiva.

Foto: Policie ČR

Policie obvinila ženu z vraždy novorozence.

Reklama

Výběr článků

Načítám