Hlavní obsah

Nezkušený pilot nouzové přistání zvládl

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LETKOV

O štěstí může mluvit pilot dvoumístného ultralehkého letadla, který byl kvůli poškozenému podvozku nucen v sobotu po 15. hodině přistát na letišti aeroklubu Plzeň Letkov. Podle informací jednoho z členů klubu letadlo při startu zavadilo o zledovatělou sněhovou závěj, přičemž došlo k poškození pravého kola.

Foto: Stanislava Dvořáková

Pocta obětem holocaustu.

Článek

"Je to méně zkušený pilot, který měl nalétáno necelých 70 hodin, proto jsme měli strach, aby při nouzovém přistání nezpanikařil a nedošlo k tragédi," řekl člen klubu.

"Jelikož by při nouzovém přistání hrozil výbuch, musel pilot se svým partnerem i přes poškození do vzduchu, aby vylétal palivo. Nad letištěm kroužil několik desítek minut, a pak mohl jít na přistání," uvedl tiskový mluvčí západočeských hasičů František Vaško. Před plánovaným nouzovým přistáním pracovníci letiště přivolali záchranáře a hasiče.

Při dopadu se letadlo stočilo k pravé straně a několikrát se v tomto směru otočilo s křídlem opřeným o zem. Pilotovi i jeho partnerovi se však nic vážného nestalo. Nouzové přistání bylo ztíženo nerovným terénem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám