Hlavní obsah

Nevím, proč jsem nezastavil, říká muž souzený za smrt dvou lidí na přechodu v Praze

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvě mrtvé a dvě těžce zraněné ženy zůstaly před více než dvěma lety po nehodě, kterou způsobil Karel Macháček (69), když z neznámého důvodu nezabrzdil na červenou před přechodem a čtveřici žen doslova smetl. Za usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví mu u Obvodního soudu pro Prahu 10, který ve středu začal případ projednávat, hrozí až desetileté vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný Macháček odchází od souduVideo: Novinky

 
Článek

Macháček v březnu 2018 srazil čtyři ženy na přechodu v pražské Hostivaři. Nevěnoval se podle žalobce řízení a ve čtyřiceti- až padesátikilometrové rychlosti vjel i přes červenou na přechod, kde už přecházeli lidé.

Auto v Praze srazilo čtyři chodce, dva jsou po smrti

Krimi

Ze čtyř sražených žen dvě zemřely na místě a další dvě utrpěly těžká zranění. Podle znaleckého posudku byl Macháček v době, kdy padala oranžová, více než 100 metrů před přechodem a do nárazu zbývalo přes osm vteřin.

Macháček se hned ze začátku výpovědi omluvil. „Předem bych chtěl říct, že mě hrozně mrzí, co se stalo. Chtěl bych se omluvit všem poškozeným. Je to věc, kterou slovy nelze nijak vyjádřit,“ uvedl muž.

Viděl červenou, nezastavil

Dále popsal svůj den před nehodou. Jel prý uctít památku na rodinný hrob a když se vracel do Prahy, měl najeto asi 360 kilometrů. „Cítil jsem se unavený, chtěl jsem zastavit na benzínové stanici. Jel jsem opatrně, protože to místo kolem zastávky znám, vím, že je to tam frekventované,“ pokračoval Macháček.

Uvědomoval si prý, že tam zastaví tramvaj a lidé se vyhrnou z tramvaje. „Jel jsem, pak jsem viděl, že je červená a nevím, z jakého důvodu jsem nezastavil. Pak si pamatuju náraz do předního skla,“ popsal s tím, že poslední okamžiky před nehodou si neumí vysvětlit.

Policie Macháčkovi provedla na místě dechovou zkoušku, která vyloučila užití alkoholu a jiných omamných látek.

Řidič na přechodu v Praze zabil dva lidi. Hrozí mu 10 let

Krimi

Macháček už v minulosti jednou srazil chodce na přechodu, když mu prý stoupl těsně před auto. V současnosti prý odmítá nadále řídit. Chtěl prý odevzdat řidičský průkaz, ten mu byl ale zadržen.

Soud bude pokračovat koncem července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám