Hlavní obsah

Nešťastná mladá žena v Brně už měla provaz na krku, policisté vykopli dveře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Těžko představitelné drama rodičů dospělé dcery se odehrálo v pátek v podvečer mezi Jihlavou a Brnem. Mladá žena žijící v jihomoravské metropoli se totiž rozhodla skončit se životem. Pro matku a otce z Jihlavy najednou bylo necelých sto kilometrů dálky víc než druhý konec světa. Pomohla policejní spolupráce.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie. Ilustrační snímek

Článek

„Linku tísňového volání kontaktovala velice rozrušená žena, která žádala policisty o pomoc. Uváděla, že má osmadvacetiletou dceru, která bydlí v Brně, má nějaké osobní problémy, a proto chce spáchat sebevraždu. Žena do telefonu plakala, protože se o svoji dceru bála,“ přiblížila situaci policejní mluvčí z Vysočiny Dana Čírtková.

Otec mladé ženy ve stejné době visel na telefonu a snažil se s dcerou udržovat kontakt.

Službu konající policista byl proto při získávání přesných údajů o aktuálním pobytu ohrožené ženy zcela závislý na informacích od matky paralyzované strachem.

Nakonec se ale podařilo a jihomoravští policisté se na místo v bytovém domě v centru Brna dostavili skutečně v hodině dvanácté. „Při cestě k bytu se prostřednictvím radiostanice dozvěděli, že by osoba měla mít uvázaný provaz kolem krku. Zpoza dveří bylo slyšet sípavé zvuky. Nebylo tedy na co čekat, policisté vykopli dveře a vtrhli do bytu právě včas, aby mohli visící ženu podepřít a odříznout,“ informoval za hlídku z Brna policejní mluvčí Pavel Šváb.

Jak dodal, policisté záhy zjistili, že je stále aktivní hovor s matkou nešťastnice. Té tak obratem mohli potvrdit, že vše dopadlo dobře a její dceři už volají zdravotníky, kteří se o ni vzhledem k jejímu psychickému stavu postarají.

Tady asi není na co čekat, ne? Policista vykopl dveře a zachránil seniora

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám