Hlavní obsah

Nepřipoutaný spolujezdec přelomil sedačku a zastavil se až o kapotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pravidlo, že i spolujezdec sedící na zadní sedačce má být připoután, asi už do smrti nezapomene devětačtyřicetiletý cizinec. Při nehodě na dálnici o víkendu na Vyškovsku, kdy řidič jeho vozu usnul, totiž po nárazu vyletěl dopředu, přelomil přední sedačku, prorazil čelní sklo a zastavil se až o otevřenou kapotu.

Foto: Policie ČR

Při nehodě se zranil spolujezdec

Článek

„Ve firemní škodovce cizince vezl pětadvacetiletý řidič, který během jízdy po dálnici zřejmě na chvilku usnul. Vyjel mimo vozovku a čelně narazil do svodidel. Cizinec sedící na zadní sedačce nebyl připoután bezpečnostním pásem a při nárazu byl vymrštěný vpřed,“ popsala policejní mluvčí Petra Ledabylová.

„Jen shodou šťastných okolností pro spolujezdce náraz neměl fatální účinky, záchranná služba jej s podezřením na několik zlomenin převezla do nemocnice. Řidič, který v době havárie nebyl pod vlivem alkoholu ani drog, je podezřelý z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Při nehodě se zranil spolujezdec

Policisté při té příležitosti zdůraznili, že použití bezpečnostních pásů je důležité nejen pro cestujícího, ale i pro ostatní členy posádky. Riziko představují i volně položené předměty.

„I mobilní telefon může způsobit zranění. Pokud je to možné, zavazadla a předměty uložte do kufru, využijte zajišťovací oka či popruhy a mřížky,“ apelovala mluvčí.

Šest zraněných při noční nehodě dvou automobilů v Karviné

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám