Hlavní obsah

Nastražená vejce mohou zabít člověka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Neznámý pachatel nastražil v okolí Skřivaň na Rakovnicku již v dubnu jako návnadu otrávená vejce. Nyní rozbory prokázaly, že jed ve vejcích může kromě lesních zvířat zabít i dospělého člověka, uvedla v sobotním zpravodajství televize Prima.

Foto: MHF F.L.Věka (archiv)

Romantický kostelík sv. Ducha v Dobrušce byl svědkem dalšího koncertu Mezinárodního hudebního festivalu F. L. Věka.

Článek

Travič vejce naplnil prudce jedovatými zakázanými chemikáliemi na ošetřování chmele, a to v koncentraci, která je stopadesátkrát silnější než dávka, která stačí například k zabití lišky, uvedla televizní stanice. "Pokud není okamžitý zásah, není šance k přežití," řekl Primě ředitel veterinární inspekce z Rakovníka Tomáš Polák.

Lidé v okolí Skřívaň zřejmě podle Primy znají možného traviče, mají ale strach říct policii o koho jde, přestože ta jim zaručuje anonymitu. Jediné o čem nahlas hovoří je, že pachatel je nebezpečný přírodě i lidem.

Vedoucí mysliveckého svazu Tetřev Josef Svoboda televizní stanici řekl, že je "těžké někoho usvědčovat, když proti němu nejsou perfektní důkazy. Myslivci naopak podali trestní oznámení na neznámého pachatele pro pomluvu, které nyní budou policisté řešit, uvedla televizní stanice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám