Hlavní obsah

Muž, který napadl členy rodiny sekerou, nebude stíhán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž, který loni v říjnu napadl v Tišnově na Brněnsku pět členů své rodiny sekyrou, je psychicky nemocný. Vyplývá to z usnesení Krajského státního zastupitelství v Brně, ze kterého v úterý citovala Česká televize. Trestní stíhání obviněného se zastavuje, neboť obviněný nebyl v době činu pro nepříčetnost trestně odpovědný.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž se léčí v psychiatrické nemocnici Brno a od srpna má i vycházky. Advokát nemocného muže případ nechtěl komentovat, dodala ČT.

Z usnesení podle ČT vyplývá, že muž trpí a v době činu trpěl závažnou duševní poruchou, poruchou s bludy, a nebyl schopen své jednání ovládat. I proto mu soud na návrh zastupitelství uložil ochranné psychiatrické léčení v ústavní formě.

Útočník v Tišnově pobodal šest lidí

Krimi

Muž na pět členů rodiny zaútočil loni v říjnu. Policie ho hned druhý den zatkla a obvinila z pokusu o vraždu, hrozilo mu 20 let vězení, případně výjimečný trest. Příbuzní si podle ČT z útoku nesou následky, v reportáži hovořili o sečných ranách na hlavě, rukou, zádech, noze, žena přišla o levé oko a má umělou protézu. K následkům se nyní přidávají i obavy, neboť útočník bydlí několik set metrů od nich.

„V obecné rovině – vycházky nemocných jsou integrální součástí léčby. Jsou povolovány výlučně až poté, kdy se stav našich nemocných dostatečně stabilizuje a kdy nehrozí bezprostřední riziko neadekvátního jednání,“ řekl ČT ředitel Psychiatrické nemocnice Brno Pavel Mošťák.

Podle psychiatričky Marty Holanové je tento způsob léčby obvyklý. „Pokud je takto přeléčen, tak pravděpodobnost nějakého podobného činu je podobná jako u člověka, který nemá duševní nemoc, možná ještě menší,“ uvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám