Hlavní obsah

Na Zlínsku se napadla dvojčata, jeden muž pobodal druhého

Právo, jr
Zlín

Vězení na tři až deset let hrozí čtyřiadvacetiletému muži z obce u Zlína, který v sobotu v alkoholickém opojení napadl nožem svého stejně starého bratra – dvojče.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Bratři, kteří žili v rodinném domě spolu se svou matkou, se mezi sebou doma občas pohádali. Většinou přitom byli pod vlivem alkoholu. „V sobotu od rána opět popíjeli pivo a víno. Z nejasného důvodu se začali po třinácté hodině odpoledne hádat a napadat. Jeden z nich vzal do ruky nůž a svého bratra několikrát bodl do břicha, čímž ho zranil,“ popsala mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Zraněný oznámil událost na linku tísňového volání policie. Agresor z domu odešel. Záchranáři poté zraněného muže převezli do nemocnice, kde se podrobil operaci. „Útočníka zakrátko vypátrali policisté. Dechová zkouška byla u obou bratrů pozitivní,“ sdělila mluvčí.

„Pouze shodou šťastných náhod nedošlo u pobodaného muže k těžkému život ohrožujícímu zranění. Policisté útočníka stíhají za těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, dosud netrestaný muž skončil v úterý ve vazbě,“ informovala Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám