Hlavní obsah

Na stometrovém komínu v České Lípě hazardovali lovci kešek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Kvůli dvěma hledačům tzv. kešek, tedy schránek v rámci celosvětové hry Geocaching, vyjeli hasiči s policií ke komínu v České Lípě. Pod vrcholem bezmála stometrové stavby v areálu bývalých mlékáren byl muž se ženou. Jistili se sice lany a naštěstí se dostali v pořádku dolů, dostali ale pokutu. Podobná umístění pro schránky navíc zakazují samotná pravidla hry.

Foto: Policie ČR

Incident s lovcem kešek na komíně v České Lípě

Článek

Policii a hasiče přivolal v pondělí krátce po 18. hodině přes tísňovou linku muž z České Lípy, který viděl, jak se po 96 metrů vysokém komíně v areálu bývalých mlékáren v České ulici pohybuje člověk.

„Když kolegové z hlídkové služby  na místo dorazili, všimli  si, že kousek od komína parkuje osobní vozidlo s logem hry Geocaching, a začali tušit, o co tady jde. Zjistili, že se na komín vyšplhali dokonce dva lidé, a vyzvali je, aby slezli dolů,“ informovala v úterý o případu mluvčí policie Ivana Baláková.

Následně se podle mluvčí ukázalo, že se oba jistili horolezeckým vybavením, přičemž na vrcholu komína hledali kešku.

Foto: Policie ČR

Komín v České Lípě

„Vzhledem k tomu, že sestup zvládali vlastními silami, nebylo nutné, aby jim přitom hasiči pomáhali,“ zmínila Baláková.

Podle Balákové se sice všem zúčastněným ulevilo, že nešlo o sebevrahy, kteří jinak zmíněné místo již v minulosti vyhledávali, přesto se ale jednalo o značný hazard a 38letý muž a 30letá žena z Prahy dostali pokutu za přestupek proti veřejnému pořádku. Výši pokuty policie nezveřejnila.

Faktem je, že samotná pravidla geocachingu podobná umístění schránek zakazují. Ve hře nicméně sankce podobné těm ze strany policie nehrozí a jedná se spíše o vymezení etiky tohoto typu dobrodružství.

V Praze ve Vltavě našli tělo pohřešovaného keškaře

Krimi

Reklama

Související témata:
Kešky

Výběr článků

Načítám